zaterdag 20 okt
19:30 - 01:00

Fiesta de Banda y Tango

Tangosalon met live muziek door Trio Nocturna,voorafgegaan door Najaarsconcert Muziekvereniging Eindhoven West, in samenwerking met Asociación Iberoamericana Eindhoven en TipoTango

Toegang €5,- Voorverkoop kaarten via fiesta@aie-eindhoven.nl

Programma
19:30 Ontvangst
20:00 Concert Opleidingsorkest van MEW
20:20 Praatje over Argentijnse tango (Ronald Drenten)
20:30 Concert Groot Orkest van MEW, met dansdemonstratie, foto’s
21:30 Pauze
22:00 Danssalon met live muziek door Trio Nocturna en djIsolde

Muziekvereniging Eindhoven West


Muziekvereniging Eindhoven West, opgericht 21 juni 1945, is van oudsher de harmonie van het stadsdeel Strijp in Eindhoven. De harmonie is in de jaren na de 2e wereldoorlog ontstaan uit een groepje enthousiaste muzikanten die de bevrijdingsfeesten muzikaal opluisterden. In 1952 kwam de harmonie onder leiding te staan van dirigent Henk U. Westerterp, lid van de bekende muzikale families Westerterp en Bastian, waarvan nog steeds enkele leden bij MEW musiceren. Momenteel speelt het groot orkest, bestaand uit een veertigtal muzikanten, onder de bezielende leiding van dirigent Reinhart Wind. Het opleidingsorkest staat onder leiding van Tristan de Groot.

Trio Nocturna


De roots van Trio Nocturna liggen in de Argentijnse tango. Zangeres / violiste Charlotte Dupuis en gitarist/pianist Mirek Walton zijn de spil van het ensemble dat zij in 2007 oprichtten. Beiden componeren authentieke, nieuwe muziek. Het trio werkt met verschillende contrabassisten die de sfeer van de tango krachtig vertolken. De muzikale uitstraling en ongedwongen speelsheid van Nocturna leiden tot pure muziek, uniek in het Zuid-Amerikaanse genre.
Trio Nocturna speelde eerder in Scala tijdens het 4D-festival van 2009.

Asociación Iberoamericana de Eindhoven
De Asociación Iberoamericana Eindhoven is een vereniging voor iedereen met een speciale belangstelling voor de taal en cultuur van Spanje en Latijns-Amerika. De vereniging stelt zich ten doel om de Spaanstalige cultuur in zo’n breed mogelijke kring te verspreiden. Dit doen zij door het geven van Spaanse lessen op verschillende niveaus en door het organiseren van filmavonden, lezingen, cultuurcursussen en allerlei andere incidentele activiteiten, zoals reizen, excursies en concerten.

De Asociación Iberoamericana is opgericht in 1934 en telt op dit moment ongeveer 180 leden. Samen met een aantal zusterverenigingen zijn zij lid van de overkoepelende organisatie van Spaanse verenigingen in Nederland en België: La Unión de Asociaciones Ibéricas e Iberoamericanas del Benelux.

Be Sociable, Share!