maandag 6 apr
15:00 - 23:00

Special 2e paasdag

Paasbuffet (€5,-) milonga & concert 15:00-23:00 entrée € 7,50

Concert met CD-presentatie van de groep TangoZZs & More:
Ruud Bergamin – saxofoon, Wim Warman – piano, Santiago Cimadevilla – bandoneón, Ruzana Tsymbalova – viool
2e paasdag dj is Don Esteban (Stefan Cremer)

TangoZZs&More” is de tweede CD van Warman&Bergamin, met tango’s uitgevoerd met een geïmproviseerde benadering, zoals in de jazz. De eerste CD, TangoZZs (2011) werd zeer positief ontvangen. Op de thans verschenen CD TangoZZs&More werkt het duo samen met twee andere veelzijdige tango musici: violiste Ruzana Tsymbalova en bandoneonist Santiago Cimadevilla. Ook nu wordt tango muziek gecombineerd met een improvisatorische benadering.

Van de twaalf stukken zijn er acht nieuwe tango composities, deels van de hand van Wim Warman, deels van de hand van Ruud Bergamin. Bergamin’s compositie “Horatio” is in 2014 geschreven ter nagedachtenis van de jazzcomponist Horace Silver die dat jaar is overleden. Warman’s stuk “Candombeada” is voor dit project bewerkt, maar is ook al met succes uitgevoerd door het Codarts orkest OTRA. Verder zijn er vier tango’s van bekende tango componisten zoals Juan Carlos Cobián en Aníbal Troilo.
Alle opnames zijn gemaakt tijdens een live concert op 22 november 2014 in De Toonzaal te Den Bosch.

djDon Esteban (Stefan Cremer) fb >>, Tanguero seit 2001, ist regelmäßig bei regionalen Milongas, Festivals und Tango Marathons unterwegs. Seine Auftritte führen Ihn durch ganz Deutschland und zum teil Europa. Seine Leidenschaft sind die größern Orchester (Francisco Canaro, Carlos di Sarli, Juan d Àrienzo, Anibal Troilo) von den 1920er bis Ende 1950er Jahre.

WIM WARMAN is pianist, componist en arrangeur in diverse genres, zoals latin, jazz, fusion, pop and Argentijnse tango. Van 1995 tot 1999 was hij de pianist van het bekende Sexteto Canyengue, opgericht en geleid door Leo Vervelde en Carel Kraayenhof. Hij speelde met veel bekende musici en leverde bijdragen een diverse CD’s. Hij is momenteel docent aan Codarts (Hogeschool voor de Kunsten) in Rotterdam (World
Music Academy – afdeling Argentijnse Tango). Hij doceert piano, improvisatie and transcriptie.
RUUD BERGAMIN is saxofonist, muziekdocent, componist/arrangeur en dirigent. He studeerde schoolmuziek aan het toenmalige Rotterdams Conservatorium. Hij trad op met vele musici, gevestigde namen en opkomende talenten. Leidde jarenlang jazzworkshops, geeft jazzlezingen en heeft een privélespraktijk saxofoon. Momenteel is hij actief met het kwartet Cruise Control en enkele andere ensembles. Zijn boek Basistheorie Jazzimprovisatie wordt al meer dan 25 jaar gebruikt.
RUZANA TSYMBALOVA is violiste en afkomstig uit Rusland. Zij voltooide haar klassieke studie in Rusland in 1994 en trad op met symphonie-orkesten en zigeunerorkesten, in Rusland, Finland en Noorwegen. Ze specialiseerde zich in Nederland in tango bij Codarts in Rotterdam (2007). Sinds 2003 toerde Ruzana door Europa als lid van tango orkesten zoals OTRA, waarmee zij net als Santiago Cimadevilla en Wim Warman optrad in Buenos Aires in 2006 op het grote tangofestival.
SANTIAGO CIMADEVILLA is bandoneonist, componist en arrangeur, afkomstig uit Buenos Aires, Argentinië. Hij studeerde klassiek piano aan het Conservatorio Municipal Manuel de Falla. In Nederland studeerde hij bandoneón in Codarts (Hogeschool voor de Kunsten) bij Victor Villena en Leo Vervelde. Hij ontving een prijs van de Foundation Friends of the Rotterdam Conservatory voor bijzondere studieresultaten en artistieke kwaliteiten. Verder studeerde hij compositie en arrangeren bij Gustavo Beytelmann en trad op met gevestigde musici en ensembles in Europa. Hij is tevens werkzaam als “supervisor of Artistic Research” in Codarts.

Be Sociable, Share!