maandag 28 mrt
15:00 - 23:00

2e paasdag special

2e paasdag SCALA Special, workshop | milonga djEl Huracán & live Tango Barrio | paasbroodjes
Workshop inclusief milonga € 15,- milonga met live muziek € 7,50

15:00-16:30 workshop “Compás, rhythm and melodic structures in tango, vals and milonga – How to improve your dancing by just listening to the music”. Jo Switten wordt geassisteerd door Margarita.

Jo Switten is sinds begin jaren negentig een gedreven tangodanser, docent en bovenal een deejay. Hij geeft op dit moment les in het Brusselse. In deze workshop, die open staat voor alle niveaus, neemt hij je mee op een ontdekkingstocht doorheen de tangomuziek met al haar rijke variaties. Met behulp van eenvoudige (maar daarom nog niet makkelijke) pasjes leert hij je hoe je lichaam leert luisteren en reageren op de muziek. Geen ellenlange sequenties, maar een instant methode voor tango happiness!

Het Eindhovense tango ensemble Tango de Barrio is opgericht in 2013 door Pieter Thijssen, en speelt: tango uit de “Epoca de Oro” (de gouden jaren van de tango), milonga zoals de opzwepende “Milonga de mis amores” of de rustig swingende “Milonga Triste” wals b.v. het energieke “Romance de Barrio” van bandoneon virtuoos Anibal Troilo, of het subtiele “Desde el Alma” maar ook modernere tango zoals het betoverende “Oblivion” van Astor Piazzolla.
Pieter Thijssen – bandoneon, arrangementen
Masaki Shimakawa – viool
Tannie van Loon – piano

“Elke wijk (barrio) van Buenos Aires is wel op een of andere manier verbonden met de geschiedenis van de tango” – Horacia Ferrer (tekstdichter van o.a. Piazzolla)

Be Sociable, Share!