6, 7 en 8 mei 2022: Weekendspecial met Maestros Fernando Romero Chucky en Urszula Ula!

Begin mei organiseren we een speciaal dansweekend met de Maestros Fernando Romero Chucky en Urszula Ula! met op vrijdag een gratis Argentijnse Folklore demo workshop met aansluitend een Milonga met demo dans, op zaterdag 2 Workshops met ’s avonds een Milonga en op Zondagmiddag een Peña met afsluitende Milonga.

Over de docenten
Chucky en Ula zijn professionele dansers woonachtig in Warsaw, Polen.
Chucky komt oorspronkelijk uit Rosario, Argentienië, en is zijn dans / showman carrière begonnen toen hij 4 jaar oud was. Hij begon als Malambo (Argentijnse folkloristische dans) danser. Al snel beoefende hij de andere Argentijnse folkloristische dansen zoals Chacarera en Zamba en daarbij voegde zich natuurlijk ook de Argentijnse Tango van Buenos Aires. Door al deze danservaring heeft hij een indrukwekkende kennis van lichaamsbeheersing
en -beweging, die hij graag en goed deelt met anderen. De thema’s van de Tango workshops zijn speciaal gekozen om deze kennis over te brengen.
Ula is een prachtige en zeer ervaren danseres. Ula geeft al jarenlang samen met Chucky les en heeft, daarnaast, een tijd in Argentinië gewoond om zich te verdiepen in Argentijnse tango en folklore. Tegenwoordig is ze heel actief in de Warsawse tango en folklore scene, waar ze een aantal mooie projecten op stapel heeft staan.
Het is zeker een uitgelezen kans om een keer les van deze docenten gehad te hebben!

Vrijdag

Facebook Event Link: facebook.com/events/4673052332820187

[18:30 – 19:30] Gratis Argentijnse Folklore demo-workshop
Vooraf gaan Chucky en Ula een gratis demo-workshop geven van Argentijnse Folklore. Verwacht hier de basisstappen van Chacarera en/of Zamba te leren. Deze workshop is geschikt voor alle niveaus! Folkloristische dansen zijn in Argentinië het meest populair, en beginnen ook in de Europese Tango omgeving meer gewaardeerd te worden, voornamelijk in Oost-Europese landen! Als je ooit naar een groter Tango Events in Oost Europa gaat (Marathon/Festival) is de kans groot dat er een of twee Folklore nummer gedraaid worden als intermezzo.
Voor deze workshop is geen inschrijving nodig, loop gewoon binnen!
[19:30 – 00:00] Milonga met DJ Fernando Romero ‘Chucky’ & Folklore demo-show
Onze gastdocent Chucky is deze avond de DJ. Met zijn grondige kennis van de Argentijnse cultuur en muziek is een heel gezellige avond gegarandeerd! Gedurende de avond, zullen Chucky en Ula een korte folklore demo-show geven.
Prijs vrijdagavond Milonga – € 7,50

Zaterdag

Facebook Event Link: facebook.com/events/255185760024728

De Workshops:
De focus van de workshops ligt meer op de ervaring van het dansen dan op de techniek van de stappen: Hoe wordt je een fijne danser zonder bijzonder veel te doen? Het geheim ligt in de connectie en de woordloze communicatie tussen de partners.
[16:00 – 17:15] Workshop 1: Het verleden ontmoet de toekomst
Hoe kunnen we de dansstructuren van de ‘Milongueros’ van toen naar de dansers van vandaag overdragen? De Argentijnse Tango is over de decennia erg veel veranderd. In de eerste helft van de eeuw werd er heel anders gedanst dan wat wij nu zien in salons. In die tijden was een ‘giro’ of een ‘ocho’ al spannend genoeg! Het aantal mogelijke stappen was in die tijden veel meer beperkt dan in het heden. In deze workshops met Chucky en Ula wordt onderzocht hoe deze elementen van toen vandaag de dag creatief gebruikt kunnen worden op de dansvloer.
[17:30 – 18:45] Workshop 2: Het contact
Aan de hand van de voorafgaande workshop, gaan we op onderzoek uit hoe we onze lichamen het beste kunnen gebruiken om naar onze partner te communiceren wat onze dansintenties zijn. Hoe kun je als leider het beste je intenties uiten en leiden, en hoe kun je als volger deze informatie effectief opnemen en uitvoeren. 

Tussen de workshops en het begin van de zaterdagavond milonga is er gelegenheid om gezellig samen te zijn, elkaar beter te leren kennen en te eten. Op deze manier hoeven we de locatie niet te verlaten! Eten mee nemen om te delen wordt zeer op prijs gesteld!

Facebook Event Link: facebook.com/events/488503086206790


[20:00 – 01:00] Zaterdagavond Milonga met DJ Rashmi & Show
Voor het eerst in Nederland, DJ Rashmi! Rashmi komt oorspronkelijk uit India en was tot kort geleden woonachtig in Poznan, Polen. Sinds kort woont ze bij ons in de buurt in Luxemburg. Rashmi is in de laatste maanden op grotere evenementen in Polen bekend geworden als een DJ met een heel goede, uitgebalanseerde smaak en gevoel voor energie , het is dus een eer om haar bij ons te kunnen verwelkomen.

Prijzen:
Zaterdagavond Milonga- € 10,00
1 Workshop – € 15,00
2 Workshops – € 25,00
2 Workshops + Zaterdagavond Milonga met DJ Rashmi & Performance – € 30,00
Inschrijving voor de workshops: forms.gle/QnrkZsZptdeZjXL6A

Zondagmiddag

Facebook Event Link: facebook.com/events/3127702650825835

[13:30 – 15:00] Gezamenlijke lunch & Peña begeleiding (Gratis)
Kom gezellig met on lunchen. Met deze lunch gaan we kennis maken met het concept van een Peña! Een Peña is een gelegenheid waar muzikanten, artiesten en dansers bij elkaar komen om samen hun kunst te delen. Peñas zijn populair in Zuid Amerika, en zeer gezellige evenementen. Het delen van het meegebrachte eten is uiteraard onderdeel hiervan! De Peña zal begeleid worden door Chucky en Ula, dus voel je welkom ook al heb je nog nooit contact gehad met Argentijnse Folklore! Het is een mooie gelegenheid om hier kennis mee te maken.
[15:00 – 20:00] Zondagmiddag Milonga met DJ Erdi
Onze eigen huis DJ Erdi zal het weekend sluiten met zijn muziek op de zondagmiddag salon. 

Prijs zondagmiddag Milonga – € 7,50