Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Guillermina y José Carlos

10 juni 2019 @ 15:30 - 16:45

Op Pinkstermaandag een inspirerende workshop: tango de salon/milonguero met de rechtstreeks uit Buenos Aires komende docenten Guillermina (Willemijn van der Linden) en de Argentijn José Carlos Romero Vedia.
In deze les besteden ze aandacht aan connectie en de kwaliteit van de omhelzing, basiselementen voor milonguero’s zoals; caminata, giro & contra-giro, sacada’s en planeo’s. Ideaal voor dansers die graag mooi én comfortabel willen improviseren in de milonga, zonder daarbij de muzikaliteit en de connectie met hun danspartner te verliezen.
Alle niveaus zijn van harte welkom, óók dansers met weinig tot geen ervaring! Willemijn & Carlos zullen iedereen persoonlijke, gerichte tips geven. Als je je wil aanmelden zonder partner zal TipoTango proberen dansers te koppelen!
15:30-16:45 kosten workshop € 15,- p.p. inschrijven >> max 10 paren. Bij veel belangstelling voor deze workshop plannen we er gewoon een extra! (14:00-15:15)

In de milonga, later op de avond treden ze voor ons op ‘a la gorra’ (rondgaan met de pet).


Guillermina (Willemijn) van der Linden was zo’n vijf jaar geleden een trouwe bezoeker van onze salon, totdat ze haar leven in Nederland achterliet voor haar passie: de tango. De dans is voor Willemijn altijd haar grote, maar hobby-matige liefde geweest: van zeer jongs af aan danste ze klassiek ballet. Toen ze in 2015 besloot om voor onbepaalde tijd naar Buenos Aires te gaan, had ze net haar letterkundige proefschrift voltooid en was ze werkzaam als docent bij de afdeling Moderne Nederlandse letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam.
Inmiddels is ze professioneel danseres en leeft ze voor en van haar tangodans. Ze werkt samen met een groep van zo’n vijftien professionele dansers in de bekende straatshow Florida Lavalle Tango, onder leiding van José Carlos Romero Vedia. Samen met José Carlos (tevens haar danspartner en een referent in de lokale tango scene) trad ze op in enkele belangrijke milonga’s van Buenos Aires. Ook reisden ze samen meermalen naar Chile om daar optredens te verzorgen. Regelmatig geven ze les aan Argentijnen en aan (Nederlandse) toeristen.

José Carlos Romero Vedia begon zijn carrière als tangodanser in 1989 toen hij debuteerde in het bekende en alom geroemde Argentijnse tv-programma ‘Grandes valores del tango’. Hij werkte verder in verschillende gerenommeerde tango theaters in Buenos Aires (waaronder Casa Carlos Gardel, Café de los Angelitos en Homero Manzi) en reisde met zijn tango onder meer naar Japan, Korea, Duitsland en Californië, en doorkruiste een groot deel van Zuid-Amerika. Sinds 1997 runt hij de straatshow Florida Lavalle Tango, waar inmiddels vele bekende en minder bekende, nationale en internationale dansers aan hebben meegedaan. De show bracht tot zover maarliefst acht wereldkampioenen voort. Samen met Willemijn zal hij met veel enthousiasme zijn dertig jaar professionele tango-ervaring met de dansers van TipoTango delen.  

Gegevens

Datum:
10 juni 2019
Tijd:
15:30 - 16:45
Evenement Categorieën:
, ,

Locatie

SCALA
Kardinaal de Jongweg 75
5645EN Eindhoven, Nederland
+ Google Maps