Laatbloei met Tangodating, diner en salon 19-02-2023

Saskia Riemens en Gerrit Hoogstraaten

Laatbloei dineert, danst en speelt bij Pand-P, en neem vooral ook zelf je dansschoenen mee!

Laatbloei is 19 februari in Eindhoven, en dat wordt echt een feest!
In samenwerking met Laatbloei en Pand-P nodigt Tipo Tango u uit voor een avond all-in.

Om 17:30 uur wordt een heerlijk diner geserveerd in het restaurant, aan tafeltjes die staan opgesteld rondom een open ruimte, waar om u om 19:00 uur een workshop tangodansen krijgt aangeboden door het danspaar Sinem en Erdi. Zo kunt u om 20:00 uur goed voorbereid naar de voorstelling Laatbloei met Tangodating, Close Embrace in een Hollandse Milonga, in de grote zaal.

Sinem en Erdi

Aan het eind van die voorstelling, zo rond 21:15 uur, weet u hoe u als echte Argentijnse tangodanser elkaar uitnodigt voor deze dans vol passie, en dat kunt u meteen gaan toepassen ook! Of u nu voor het eerst heeft kennisgemaakt met deze mooie dans bij de workshop of al een ervaren danser bent: om 21.30 uur begint in de grote zaal de salon waar iedereen de vloer op mag om de sterren van de hemel te dansen. Grijp de kans om uw mooiste kostuum of japon uit de kast te halen, dan creëren we met zijn allen even een oase van elegance en schoonheid in deze carnavalsdagen, en bedenk: zo vieren ze feest in Buenos Aires!

Het verhaal van de voorstelling:
Twee mensen ontmoeten elkaar bij een eerste les in een tangosalon. Ze vertellen elkaar tussen de danspassen door hoe hun leven er op dit moment voorstaat. Het tangodanspaar Sinem en Erdi illustreert dit verhaal in kleine optredens tussen de nummers door. Zij beperken zich hierbij niet tot “tango-demonstratie-dans”, maar vertalen ook de emoties die zojuist de revue zijn gepasseerd in hun choreografie. Laatboei brengt in deze muzikale voorstelling eigen teksten en composities aangevuld met een paar bestaande tango’s op eigen arrangementen. Niet alle muziek is tango, teksten en muziek zijn heel gevarieerd maar wel is alles toegespitst op wat volgens ons het thema is van de Argentijnse tango: leven met passie, vreugde en verdriet. Een bijzondere combinatie van Nederlandstalige kleinkunst met Argentijnse tango.
Duur ongeveer 1 uur en 15 minuten.

Zang en spel: Saskia Riemens en Gerrit Hoogstraaten.
Dans: Sinem Gülay Arslan en Erdi Arslan.

Het orkest


Muziek: 
Rebecca van Amerongen, piano.
Bel van der Linden, contrabas.
Marcel Dymanus, bandoneon.
Philip Jonkers, viool.

Er zijn tickets voor diner, workshop, voorstelling en salon (inclusief diner, exclusief drankjes), aanvang 17:30 uur.
En er zijn tickets voor alleen voorstelling en salon, aanvang 20:00 uur.
Workshop en salon kunnen niet los worden geboekt, u heeft alleen toegang met een van deze beide tickets.