Zaterdag special: Milonga met Workshops van June&Alain op 9 juli 2020

Na de workshops een Milonga met DJ Inga

Op zaterdag 9 juli 2022 organiseren wij een milonga met optreden door het fantastische danspaar Lune&Alain die daaraan voorafgaand 2 workshops zullen geven. De geweldige DJ Inga zal de muziek tijdens de milonga verzorgen. De tijd tussen de workshops en milonga kan gebruikt worden om te eten en ondertussen elkaar beter te leren kennen. Voor wie wil zullen we pizza’s bestellen. Voor de workshops en de pizza is inschrijving vooraf noodzakelijk: https://forms.gle/soG7ssmP37w8RXEa6

Alain en Lune hebben samen een sterke verbinding opgebouwd door hun interpretatie van de tango, gebaseerd op muzikaliteit en improvisatie.  De talloze uren dansen op milonga’s in Frankrijk en de rest van Europa hebben hen gevormd tot tango professionals.  Door hun liefde voor de tango zijn ze ambassadeurs van deze prachtige dans geworden en zij willen  hun hartstocht voor de tango graag overbrengen op anderen. Inmiddels geven ze samen al vier jaar les in hun woonplaats Lille (Frankrijk). Ze worden zeer regelmatig uitgenodigd om op te treden of met enthousiasme les te geven. In april 2019 namen zij deel aan de European Tango Championship in de categorie “Pista” en bereikten zijn samen met 15 andere paren de finale.

Workshop 1  – Lady-styling / naar voren lopen –
Mooi lopen op hoge hakken en deze mooie houding behouden in voorwaartse ocho’s. Omdat volgers meestal niet naar voren lopen wordt deze gang ook nauwelijks beoefend. We werken aan de verbindingen in het hele lichaam en lichaamshouding bij het naar voren lopen. We spelen met onze as om het lopen van de volger te verbeteren en leren zo hoe we onze as moeten gebruiken. Ondanks de naam “Lady-styling” is deze workshop geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de techniek van het lopen en het volgen, dus heren zijn ook welkom. Voor het volgen van deze workshop is geen partner nodig.

Workshop 2 – Tango musicality workshop-
In deze workshop zullen we gaan werken met variatie in de intensiteit van het lopen met het doel onze muzikaliteit te verbeteren. We leren hoe we, met alleen  de simpele loopstap, de muziek kunnen  volgen door te spelen met verschillende pasgroottes, intensiteit van beweging en variabele snelheid. Voor deze workshop is een partner aanbevolen hoewel niet noodzakelijk. In de workshop zullen we paren vormen en van partner wisselen. Als leiders en volgers niet gelijkelijk verdeeld zijn kan het zijn dat deelnemers zonder partner van rol zullen moeten wisselen. Aangezien het niet om de passen gaat maar enkel om de muzikaliteit zou dat geen probleem moeten zijn.

De inschrijving voor de workshops is individueel, bij de inschrijving kan ook de deelname aan de pizzamaaltijd opgegeven worden. We houden rekening met dieetwensen.

Prijzen:
– 10€ Pizza
– 10€ Milonga
– 15€ 1 workshop
– 25€ 2 workshops
– 30€ 2 workshops + Milonga