Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jan van Amelsvoort is overleden

11 mei 2021 @ 00:30 - 23:30

Jan van Amelsvoort is overleden. Veel van de huidige dansers in Scala zullen hem wellicht niet kennen, maar ik durf te stellen dat zonder de inzet en enthousiasme van Jan en zijn vrouw Marijke TipoTango niet in zijn huidige vorm zou bestaan.
Enthousiast geworden bij Tango Tarro wilde hij samen met enkele anderen de mogelijkheden om tango te dansen en te leren vergroten. Onder de naam TipoTango werden nieuwe docenten (Birkit & Muzaffer) naar Eindhoven gehaald en werden salons georganiseerd. In 1999 werd het eerste 4DTangofestival georganiseerd met live muziek en Argentijnse docenten, waarbij Jan met zijn eigen bedrijf nog financieel garant stond.

De club en ook het bestuur groeiden en daarmee ook het aantal ideeën en visies. Ik herinner me de lange, maar ook gezellige bestuursvergaderingen, waarbij het vaak aan de inbreng van Jan te danken was dat de zaken in proportie werden gebracht en we tot een besluit konden komen. Jan bleef te midden van ons gekakel altijd rustig en vasthoudend. Mede dankzij zijn inzet kon TipoTango uitgroeien tot de warme, stabiele organisatie die het nu is.

Jan en Marijke verhuisden een aantal jaren geleden naar Zuid-Frankrijk. Daarmee kwam toen een eind aan hun inzet voor TT. Jan moest enkele jaren later om gezondheidsredenen ook het dansen helemaal loslaten. Een heel hard gelag voor hem en daarmee ging een heerlijke danser verloren. Maar wie weet danst hij nu wel ergens op de eeuwige dansvloeren.
Bedankt Jan, voor wie je was.
Namens de hele tipo-crew, Bart Wijgergangs

Reacties naar Marijke marijkeslegers@gmail.com

Gegevens

Datum:
11 mei 2021
Tijd:
00:30 - 23:30
Evenement Categorie:

Locatie

SCALA
Kardinaal de Jongweg 75
5645EN Eindhoven, Nederland
+ Google Maps