BRING HOPE BACK: Benefiet Milonga 23 April 2023 -terugblik

Erdi & Sinem van dansschool Tangoceano organiseerden op 23 April 2023 een Benefiet Milonga, waarvan de opbrengst voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije was, met name voor die in Hatay. We hebben allemaal de schokkende beelden op internet gezien.

Deze Milonga was een groot succes door de bijdragen van DJ La Gata en het heerlijke eten dat te koop was. De totale opbrengst bedroeg 1090 Euro.

Erdi & Sinem Dansschool Tangoceano

De boodschap van Erdi&Sinem:
“Nu we nog nagenieten van een prachtig evenement, willen we iedereen bedanken voor hun bijdrage, zowel op de dansvloer als voor de donaties!
We kunnen 48 hygiënepakketten kopen (22,5€ per stuk)!
We weten dat veel vrienden wilden komen, maar door hun agenda’s niet konden komen. Toch was hun aanwezigheid overal voelbaar! We willen graag de links delen die mensen die nog willen helpen.
Istanbul Metropolitan Municipality – Hygiëne en voedselpakketten: https://askidafatura.ibb.gov.tr/hygiene-parcels
Topraktan Tabağa (Van grond tot bord) – https://www.topraktantabaga.com.tr/…/deprem-yardimi…
Veel koks onder leiding van Ebru Baybara Demir, werken in de keukens om voedsel uit te delen aan de overlevenden van de aardbeving in de provincies. Samen met vrijwilligers bereiden ze 3 maaltijden per dag. U kunt allerlei soorten voedsel kopen of een digitale steunkaart onder de categorie Aardbevingshulp om steun te geven.
Stichting Turks Onderwijs: https://www.tev.org.tr/homepage/en
Zij volgen het welzijn van hun door de aardbeving getroffen begunstigden en blijven hen financieel en moreel steunen met hun programma “Keep Them in School”.
En met het heerlijke eten dat door onze vrienden met een groot hart werd bereid, steunen we Zeyniye’s nicht Meryem, die vecht tegen ernstige ziekten terwijl ze voor haar moeder en vader zorgt in een tent. Dit was de eerste stap om haar een containerwoning te geven met betere hygiënische omstandigheden. Wees dus niet verbaasd als je in NL meer milongas met Turkse “hapjes” ziet!
Dit alles was mogelijk dankzij de verbindende kracht van Argentijnse Tango en de vriendelijke mensen die het samenbracht. Zoals we altijd zeggen, “Argentijnse Tango is veel meer dan een dans!” en deze milonga was daar een belichaming van.
Tot slot, een enorme dank aan onze lieve vriendin Hilalita en de thuisbasis van Argentijnse Tango in Eindhoven, Scala TipoTango en haar geweldige team! We voelen ons superblessed om deel uit te maken van hen!
Tot ziens op de volgende editie van onze milonga!”

Hierbij nog een impressie van deze onvergetelijke Milonga met twee korte filmpjes:

Video 1

Video 2