Vrijdagavond Workshop Intimate Dances Son Montuno & Bolero

met Randy “Papito” Marques

Randy laat ons kennismaken met Salsa-achtige, ingetogen en romantische dansvormen. Geen nieuwe figuren, maar dansen op gevoel. Heel dichtbij. Heel simpel, heel spannend, heel fijn. Sentiment, Flow, Recht uit het hart, In contact…

Basis Argentijnse Tango of Salsa of dansen in zijn algemeenheid is voldoende voorkennis.
We wisselen veel, dus vaste partners is niet nodig.
Dames: Hoge hakken zijn OK, maar lage hakken / platte schoenen zijn ook fijn. Wees op tijd! Halverwege meedoen gaat niet…

De link met Argentijnse Tango: Net als bij Tango gaat het om de interpretatie van de muziek. Het ritme is echter constant, dus de variatie komt tot zijn recht in tempo, dynamiek en intentie. Er zijn geen speciale passen De essentie is het maken van contact

Randy gaat deze workshop op 5 Juli 2024 geven, van 19:00 – 20:15, vooraf aan het Tango Café met DJ “El Fino” Matéo Ataç (20:30 – middernacht). Tijdens dit Tango Café zal DJ Matéo ook paar Son Montuno’s en Bolero’s laten horen.
Deelname aan de workshop is individueel en gratis.

Randy Marques is geboren in Curaçao en kwam op zijn 11de naar Nederland. Dansen en lesgeven is zijn lust en leven. Hij heeft veel lesgegeven in zijn werk als IT-consultant, ook aan universiteiten en hogescholen. Daarnaast was hij vijftien jaar PADI duik-instructeur en twaalf jaar Tantra trainer.
Hij heeft dertien jaar ballet en zes jaar Argentijnse Tango gedanst en danst al meer dan dertig jaar Salsa, Merengue, Son Montuno en Bolero en tien jaar Bachata.
Als docent Primitieve Dans studeerde hij af aan de Primitieve Dans Academie in Eindhoven en liep hij stage in Senegal met een lid van het Ballet National du Sénégal.
Al meer dan twintig jaar geeft hij salsa-achtige workshops als gastdocent in Nederland, België, Aruba, Curaçao, Duitsland, Marrakesh en zelfs een keer op een cruiseschip.