Vrijdagavond workshop: Activeer je rug

Op 21 juni verwelkomen we Amaryllis Luyten met een workshop impulsieve dans met speciale aandacht voor de rug. Onze rug is heel belangrijk in ons dagelijkse leven maar ook zeker in onze dans. De rug biedt ons mobiliteit (middelste gedeelte van de wervelkolom) waardoor we makkelijk buigen en draaien, vooral de laatste als belangrijke beweging in de Argentijnse Tango, terwijl de onderrug ons stabiliteit verleent. Bovendien is het bij een aantal dansbewegingen erg belangrijk dat wij “in onze rug” dansen, als het ware in de omarming leunen terwijl we natuurlijk in onze eigen as blijven.

In tango “vergeten” we echter vaak onze rug. Maar een aanwezige rug geeft een hele andere beleving in je dans. Vanuit opdrachten uit de dansimprovisatie maken we onze rug weer wakker. We ontdekken de bewegingsmogelijkheden en geven elkaar “ruggensteun”. We gaan exploreren, onderzoeken en vooral “spelen”. Een andere beleving in het Tango Café daarna is gegarandeerd.

Deze vrijdagavond workshop begint om 7 uur en duurt tot kwart over 8.
De kosten zijn 7 euro per persoon.
De deelname is individueel, er is geen partner nodig.

Over Amaryllis:
Amaryllis danst vooral dansimprovisatie en Argentijnse tango. Ze experimenteert graag met kruisbestuivingen tussen verschillende stijlen en disciplines..

Ze vertelt: “Voor mij is dans mijn adem. Als ik dans kan ik helemaal toelaten wie ik ben. Mag ik er helemaal zijn zoals ik ben. Mijn lichaam neemt me mee door bewegingen, speelt met de muziek. En ik krijg een enorm gevoel van vrijheid en vreugde in de plaats. Dat wil ik ook jullie laten ervaren. Het bevrijdende van dans, van muziek, van beweging. Ieder op zijn of haar eigen unieke manier. De mooiste dans is je eigen authentieke dans en daar wil ik samen met jou naar op zoek gaan.”