Vrijdagavond Workshop met Lucas en Déborah: Overgang van het lopen naar complexe figuren

Op 10 mei en 14 juni zullen Lucas Malec en Déborah van Cauter even van het pad van de muzikaliteit afwijken om daar op een later tijdstip weer op terug te komen. In deze twee laatste workshops van dit seizoen zullen Lucas en Déborah ons laten zien dat de overgang vanuit het lopen naar complexere figuren een feest kan zijn:
Vaak lopen we in de tango omdat iemand ons heeft verteld dat we dat moeten doen, maar als we begrijpen dat de essentie van de stap deel uitmaakt van elke figuur, hoeven we niet tijdelijk comfort en verbinding op te offeren voor elke beweging, ongeacht de complexiteit ervan. Als we het verankerde gevoel van de stap vinden, is elk moment spannend en rijk aan sensaties voor je partner, ongeacht de eenvoud.

Deze workshop is te volgen als paar en kost 15 euro per persoon. Vrije inloop, geen registratie nodig.

Lucas (Buenos Aires) en Déborah (België) hebben intensief gewerkt aan een pedagogische visie op tango vanuit een artistiek en sociaal perspectief. Ze combineren hun kennis van het lichaam en de muziek met geheel eigen denkwijze en houding, om een aantrekkelijke en comfortabele dans te creëren die de essentie van de tangomuziek en de tangosalon weerspiegelt. Hun elegantie en vitaliteit lijken natuurlijk dankzij nauwkeurig en kwalitatief technisch werk, noodzakelijk om het plezier en de diepte in de dans te vinden.

Lucas Malec en Déborah van Cauter

Lucas is danser, muzikant en leraar. Hij verhuisde van Buenos Aires naar Amsterdam waar hij afstudeerde als Master in Compositie aan het Conservatorium. In Amsterdam is hij ook wekelijks gastheer van de Milonga La Yumba. Hij omarmt een “cultuur van sociale tango” en slaat in zijn lessen een brug tussen wat we met woorden kunnen uitdrukken en wat alleen in het lichaam kan worden gevoeld.

Déborah danst al meer dan 20 jaar tango en geeft al 10 jaar les. Haar kennis van de innerlijke kracht in ieder van ons en de verbinding tussen lichaam en geest maken haar een inspiratie voor dansers van alle niveaus. Ze belichaamt het perfecte voorbeeld van een intense en toch delicate dans, en begeleidt je subtiel door je tango ervaring, met een compromisloos gevoel voor muzikaliteit.

Samen reizen ze door steden en landen om les te geven, op te treden en vooral te genieten van de plaatselijke tangosalons en 22 maart mogen wij ze weer verwelkomen.