Vrijdagavond Workshop Muzikaliteit met Lucas en Déborah

Op 22 maart zetten Lucas Malec en Déborah van Cauter hun serie van vrijdagavond workshops met als onderwerp Muzikaliteit voort. Deze tweede  workshop in deze serie “Train de oren het lichaam zal volgen” zullen Lucas en Déborah dieper ingaan op deze materie. We zullen de voordelen verkennen van het leren kennen van de muziek,  net zo goed als je je vrienden kent. En hoe dat kan helpen, niet alleen om de boodschap van de componisten te begrijpen, maar ook om terugkerende patronen in de tango te herkennen die ons zullen helpen om ook de nummers die we voor het eerst horen te dansen.

Deze workshop is te volgen als paar en kost 15 euro per persoon. Vrije inloop, geen registratie nodig.

De data voor de volgende workshops zijn 10 mei en 14 juni 2024.

Lucas (Buenos Aires) en Déborah (België) hebben intensief gewerkt aan een pedagogische visie op tango vanuit een artistiek en sociaal perspectief. Ze combineren hun kennis van het lichaam en de muziek met geheel eigen denkwijze en houding, om een aantrekkelijke en comfortabele dans te creëren die de essentie van de tangomuziek en de tangosalon weerspiegelt. Hun elegantie en vitaliteit lijken natuurlijk dankzij nauwkeurig en kwalitatief technisch werk, noodzakelijk om het plezier en de diepte in de dans te vinden.

Lucas Malec en Déborah van Cauter

Lucas is danser, muzikant en leraar. Hij verhuisde van Buenos Aires naar Amsterdam waar hij afstudeerde als Master in Compositie aan het Conservatorium. In Amsterdam is hij ook wekelijks gastheer van de Milonga La Yumba. Hij omarmt een “cultuur van sociale tango” en slaat in zijn lessen een brug tussen wat we met woorden kunnen uitdrukken en wat alleen in het lichaam kan worden gevoeld.

Déborah danst al meer dan 20 jaar tango en geeft al 10 jaar les. Haar kennis van de innerlijke kracht in ieder van ons en de verbinding tussen lichaam en geest maken haar een inspiratie voor dansers van alle niveaus. Ze belichaamt het perfecte voorbeeld van een intense en toch delicate dans, en begeleidt je subtiel door je tango ervaring, met een compromisloos gevoel voor muzikaliteit.

Samen reizen ze door steden en landen om les te geven, op te treden en vooral te genieten van de plaatselijke tangosalons en 22 maart mogen wij ze weer verwelkomen.