Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

TipoTango heeft een nieuwe voorzitter

1 augustus 2020 @ 08:00 - 23:30

Beste tango dansers en liefhebbers,

Als nieuwe voorzitter van TipoTango wil ik mijzelf uiteraard voorstellen. Maar dit kan niet zonder als eerste Ronald Drenten te bedanken voor de inzet als voorzitter van TipoTango de afgelopen jaren. Hij heeft een mooi team om zich heen gehad dat het met veel creativiteit in Scala goed heeft georganiseerd. Dit ga ik graag voortzetten. Ronald, heel erg veel dank hiervoor!
Daarnaast wil ik het bestuur een dank geven voor het vertrouwen dat ze in mij hebben als voorzitter van TipoTango.

En wie ben ik dan?

De meeste kennen mij al als tango danser bij o.a. Scala, maar ook al als vrijwilliger bij TipoTango. Ik ben danser in hart en nieren. Op mijn 15de jaar begonnen met stijldansen en dit tot op een mooi wedstrijdniveau mogen uitoefenen.

Uiteindelijk heb ik een stap terug gedaan en ben daarnaast les gaan geven. Na in totaal 21 jaar ben ik gestopt met stijldansen en in 2010 begonnen met Argentijnse Tango. Een hele zware kluif, neem dat van mij aan. Stijldansen is geen tango en tango is zeker geen stijldansen. De sequenties lukte ‘technisch’ wel, maar met houding en sturing was het continue terugvallen in stijldansen. Zelfs nu na ruim 10 jaar betrap ik mijzelf er nog af en toe op. Inmiddels voel ik mijzelf wel een tango danser en heb ik het stijldansen achter mij gelaten.

Wat ga ik doen?

TipoTango is een warme stichting die het dansers naar hun zin wil maken met de Warme Brabantse Tango sfeer, en dit gaan wij natuurlijk voortzetten. Kortom het continueren van TipoTango, zoals deze al een lange tijd is. Het TangoCafé, de Milonga’s en 4D-festival. Waar ik voor ga, zijn initiatieven om met het vrijwilligersteam een jonger publiek naar Scala te krijgen. Ik zou graag een zeer gemengde flow van mensen op de vloer van Scala zien.

Ik voel mij vereerd om voorzitter te mogen zijn van onze fantastische stichting TipoTango en ga vol enthousiasme aan de gang! Hopelijk kunnen wij snel terug naar het ‘normale’ dansen en kan iedereen weer met iedereen dansen. En dan hoop ik jullie ook allemaal in Scala te mogen verwelkomen.

Groeten en tot tango, Marco Hofmans

Gegevens

Datum:
1 augustus 2020
Tijd:
08:00 - 23:30
Evenement Categorie:

Locatie

SCALA
Kardinaal de Jongweg 75
5645EN Eindhoven, Nederland
+ Google Maps