Female Leaders Club organiseert vrijdagavond workshop op 17 mei 2024

Onder veel vrouwelijke volgers die onze salons bezoeken blijkt de behoefte te bestaan, liefst informeel, te leren leiden. De motieven hiervoor zijn erg uiteen lopend:

  • Beter te leren dansen door ook de leidersrol inzichtelijk te maken
  • Kennis te maken met de leidersrol om meer begrip voor de leider te krijgen, de leider beter aan te kunnen voelen en het respect voor die leider te vergroten
  • Door beide rollen te dansen vaker op de dansvloer te staan onafhankelijk van het leidersaanbod

Tijdens de wekelijkse oefenavond zijn door een aantal volgers al voorzichtige pogingen gedaan maar voor de echte beginner is deze avond niet echt het geschikte moment. Er is behoefte aan een tijdstip en gelegenheid om zonder gêne en storing te kunnen oefenen. Om in deze behoefte voorzien hebben we de “Female Leaders Club” in het leven geroepen. Deze is alleen toegankelijk voor vrouwelijke volgers die zich interesseren voor de leidersrol, ongeacht het niveau. Zowel volgers, die nog niet kunnen leiden maar dat wel zouden willen leren, als zeer ervaren vrouwelijke leiders zijn welkom. We leren met elkaar van elkaar! Het is niet nodig lid te worden van de Female Leaders Club, er is geen contributie. Onze bijeenkomsten zullen vrijblijvend zijn. Je komt wanneer je wilt en wanneer je kunt, een enige vereiste is interesse in de rol van de leider op welke manier en om welke reden dan ook. We zullen regelmatig ook ervaren leiders (mnl/vrl) uitnodigen om ons te begeleiden.

De aftrap is op vrijdag 17 mei 2024 om 19:00 uur. We geven ons tot 20:15 uur over aan de  begeleiding van Francis Mbila. Francis gaat beginnen met wat techniek; hoe bereid je jezelf voor om te gaan leiden en hoe pas je dit toe op het lopen en andere figuren. Hierbij gaat hij gebruik maken van de Giro. Hij laat ons in koppels dansen waarbij we steeds van rol en partner zullen wisselen. Francis benadrukt dat het belangrijk is dat je deelneemt op comfortabele schoenen. Deelname is individueel en inschrijving is niet nodig. Probeer op tijd te komen, vol is vol.

Mocht je die avond verhinderd zijn maar wel interesse hebben meld je dan toch even bij Ria Gelens (0641217294) of Carla van Lieshout (0644756529), per mail kan ook femaleleadersclub@tipotango.nl zodat we je op kunnen nemen in de appgroep zodat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen.